Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: зволікання з встановленням результатів виборів неприпустиме


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявив, що зволікання з підрахунком голосів негативно впливає на попередню оцінку виборів як одних з найбільш прозорих та чесних. Про це він зазначив під час наради щодо ситуації, що склалася з підрахунком голосів після виборів 26 жовтня, повідомляє прес-служба глави держави.

«Вже майже 10 днів після виборів, і півтора десятка дільниць на окрузі № 59 затримують завершення всього електронного попереднього підрахунку голосів. Це неприпустимо», – зазначив Порошенко.

Під час наради голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський повідомив, що робота з підрахунку голосів на окрузі № 59 досі залишається заблокованою.

За його словами, ЦВК залишилося прийняти протоколи 19 дільничних виборчих комісій для встановлення підсумків за загальнодержавним багатомандатним округом.

Охендовський сподівається, що завдяки зусиллям МВС і СБУ найближчим часом комісія зможе працювати без зовнішнього тиску і прийме всі протоколи.

В середу в ЦВК заявили, що окружна виборча комісія № 59 – єдина, яка донині не подала у ЦВК оригінали протоколів, робота ОВК заблокована невідомими озброєними людьми, тому введення даних про голосування у цьому окрузі до інформаційно-аналітичної системи «Вибори» неможливе.

За даними громадянської мережі «Опора», 59-й округ – один з найбільш проблемних в Донецькій області. Спостерігачами зафіксована значна кількість порушень, у тому числі вкидання бюлетенів та маніпуляції з явкою виборців. До роботи окружної комісії неодноразово залучались силовики.

XS
SM
MD
LG