Доступність посилання

ТОП новини

Генсекретар ООН наголошує, що Росія має виконувати «мінські домовленості»


Дмитро Медведєв на прес-конференції після 9-го Східноазійського саміту, Нейп’їдо, 13 листопада 2014 року
Дмитро Медведєв на прес-конференції після 9-го Східноазійського саміту, Нейп’їдо, 13 листопада 2014 року

Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун заявив сьогодні прем’єр-міністрові Росії Дмитрові Медведєву, що Москва має використати свій значний вплив, щоб допомогти деескалації становища на південному сході України і поверненню України на шлях до миру і стабільності, повідомила прес-служба ООН.

На зустрічі на берегах Східноазійського саміту у столиці М’янми Нейп’їдо керівник ООН повторив російському прем’єрові, що повне виконання «мінського протоколу» мають забезпечити всі сторони, мовиться в повідомленні.

Крім того, керівник ООН висловив серйозне занепокоєння нинішнім становищем в Україні і його впливом на відносини між Росією, з одного боку, і Європою і США, з іншого, повідомили в ООН.

В апараті голови російського уряду повідомили, зі свого боку, тільки про факт цієї зустрічі, але не навели на цей час жодного слова про її зміст.

Сьогодні ж Медведєв, виступаючи на Східноазійському саміті, заявляв, що поліпшення відносин між Росією і країнами Заходу залежить від «сторони, яка стала ініціатором запровадження санкцій», і тепер «м’яч на їхньому боці – вони мають ухвалити необхідні рішення». «Необхідно просто відмовитися від санкцій, повернутися до нормального життя, продуктивних переговорів – тоді все стабілізується», – додав російський прем’єр. Про причини, які змусили Захід до санкцій проти Росії, Медведєв не згадував.

Європейський союз, а також Сполучені Штати й інші країни запровадили низку санкцій проти Росії через окупацію й анексію Криму та підтримку проросійських сепаратистів на сході України.

Крім того, у світі багато разів звертали увагу, що «мінські домовленості» про мирне врегулювання в частині Сходу України виконує тільки Україна, але не Росія і підтримувані нею збройні сепаратисти.

XS
SM
MD
LG