Доступність посилання

ТОП новини

У День гідності і свободи заплановане народне віче на Майдані – Нищук


У День гідності і свободи 21 листопада у Києві пройде марш представників Самооборони Майдану і відбудеться Народне віче, повідомив міністр культури України Євген Нищук.

«Нині дуже важливо, щоб українське суспільство зустрілося у той момент, коли все починалося», – заявив міністр.

За його словами, заходи в пам’ять про Майдан розпочнуться о 9:00 з церемонії запалювання лампадок і покладання квітів на вулиці Інститутській до пам’ятного хреста Героям Небесній Сотні. З 10:00 до 24:00 на Майдані працюватиме фотогалерея подій Майдану, героїв АТО і оновлена виставка Національної гвардії України.

Паралельно з 11:00 в Українському домі відбуватимуться заходи, організовані громадськими активістами: читання, презентації фільмів, фотовиставки, презентації книжок.

З 12:00 до 24:00 на Майдані завершуватиметься пробіг Варшава – Київ «Бігом до Майдану», а з 18:00 до 20:00 на головній площі країни відбудеться народне віче й творча програма «Пісні свободи».

Нищук зауважив, що творчий вечір, який відбудеться на майдані Незалежності, не є розважальним заходом, бо «це ті пісні, з якими хлопці йшли на смерть».

Акції на підтримку євроінтеграції в Києві розпочалися 21 листопада 2013 року після того, як стало відомо, що уряд України вирішив зупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

XS
SM
MD
LG