Доступність посилання

ТОП новини

Німеччина очікує, що Москва сприятиме деескалації ситуації на Донбасі


Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр
Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр

Німеччина очікує, що Росія сприятиме деескалації ситуації на сході України. Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр за підсумками переговорів з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим.

«Я сюди приїхав, щоб висловити наші очікування, наші переконання, що Росія допоможе подолати нинішнє загострення ситуації і запобігти подальшій ескалації ситуації», – заявив Штайнмаєр, слова якого цитує російське агентство «Тасс».

Водночас глава МЗС Німеччини наголосив, що «потрібні зусилля з усіх боків, в тому числі з боку Росії, для досягнення розрядки напруженості, щоб сприяти вирішенню ситуації, яка загрожує суверенітету та цілісності України».

Раніше у Києві міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр закликав всі сторони конфлікту на Донбасі виконувати мінські домовленості. Водночас глава МЗС Німеччини констатував, що нині напруга на сході України протягом останніх двох-трьох місяців зросла.

Раніше під час саміту G20 у Брісбені, який проходив 15-16 листопада, країни Заходу гостро розкритикували позицію президента Росії Володимира Путіна і вкотре закликали Росію «припинити дестабілізувати ситуацію в східній Україні», зокрема прем’єр-міністр Канади порадив Путіну «забиратися з України». Натомість президент Росії заявив, що російських військ на території України немає.

Напередодні у НАТО повідомили про входження колон із російським озброєнням на територію східної України. Спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ заявили про військові колони без розпізнавальних знаків на території Донбасу, яку контролюють проросійські бойовики.

XS
SM
MD
LG