Доступність посилання

ТОП новини

Арештований екс-посадовець Міноборони через оборудки з тендерами для армії − ГПУ


Головною військовою прокуратурою в рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за фактом зловживання владою та службовим становищем службовими особами Міністерства оборони України, які входять до складу комітету з конкурсних торгів, колишньому директору департаменту закупівель Міноборони оголошено про підозру у зловживанні владою.

Як повідомляється на сайті Генеральної прокуратури України, слідчим відділом Головної військової прокуратури Генпрокуратури встановлено, що цей посадовець у жовтні місяці поточного року протиправно і незаконно сприяв тому, щоб тендер на постачання дизельного пального на потреби армії виграло підприємство з ознаками фіктивності. Сума договору на постачання дизпального для потреб Міністерства оборони України, зокрема сил АТО, становила 443 мільйони 297 тисяч 742 гривень.

21 листопада цього року слідчим суддею Печерського суду Києва за клопотанням прокурора Головної військової прокуратури колишньому директору департаменту Міноборони обрано запобіжний захід – тримання під вартою, з одночасним визначенням застави у розмірі майже 16 мільйонів гривень. Арештований перебуває в слідчому ізоляторі Києва.

Слідчим відділом слідчого управління Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання владою та службовим становищем службовими особами Міністерства оборони України (Кримінальний кодекс України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

XS
SM
MD
LG