Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко пропонує встановити у Раді біометричну систему


Юлія Тимошенко
Юлія Тимошенко

Партія «Батьківщина» на чолі з Юлією Тимошенко пропонує запровадити біометричну систему реєстрації і голосування депутатів у сесійній залі Верховної Ради. За словами Тимошенко, біометричні датчики, чутливі до індивідуальних відбитків пальців, допоможуть дисциплінувати депутатів і згодом карати злісних порушників.

«Треба припинити голосування не за себе і необґрунтовані пропуски засідань Верховної Ради без поважних причин. І тому партія «Батьківщина» започатковує ініціативу щодо запровадження біометричної системи голосування депутатів та входження їх до зали», – каже Тимошенко.

Тимошенко пропонує депутатам голосувати відбитком пальця
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:52 0:00

Вона додала, що подібна практика вже є в Європі, і буде доцільна в Україні, адже «не можна покладатись, що депутати добровільно виконуватимуть Конституцію».

Окрім того, Юлія Тимошенко заявляє, що домагатиметься скасування недоторканності президента, депутатів та суддів через зміни до Конституції. За її словами, парламент мусить почати реформи із себе. Тимошенко додала, що «Батьківщина» не наполягатиме на авторстві цього законопроекту.

За словами лідера «Батьківщини», вона вимагатиме створення тимчасової слідчої комісії, яка перевірятиме забезпечення української армії в зоні АТО, «особливо у зимовий період».

Лідер «Батьківщини» також закликала міжнародних партнерів активніше допомагати Україні зброєю і посилити санкції проти Росії.

Партія «Батьківщина» разом із «Блоком Петра Порошенка», «Народним фронтом», «Об’єднанням «Самопоміч» і Радикальною партією Олега Ляшка підписали коаліційну угоду.

На дострокових парламентських виборах 2014 року «Батьківщина» посіла останнє, шосте, місце серед партій, що пройшли до Верховної Ради, набравши 5,68% голосів виборців, що дозволило їй отримати 17 мандатів за партійними списками.

XS
SM
MD
LG