Доступність посилання

ТОП новини

Цеголко: троє іноземців стали громадянами України для роботи на державній службі


 ©Shutterstock
©Shutterstock

Троє іноземців стали громадянами України, щоб працювати на державній службі. Про це повідомив речник президента України Святослав Цеголко на своїй сторінці в Facebook.

«Троє іноземців погодилися стати громадянами України, щоб поділитися власним досвідом реформування на найвищих посадах. Думаю, це не простий вибір для них. Указом президента Наталія Яресько, Олександр Квітішвілі та Айварас Абрамавичус стали громадянами України», – йдеться у повідомленні.

Цеголко додав, що це питання розглядала Комісія при президентові і запропонувала прийняти їх до громадянства як осіб, прийняття яких до громадянства України становить державний інтерес.

За даними ЗМІ, Яресько претендує на посаду міністра фінансів, Квіташвілі - претендент на Міністерство охорони здоров’я, а литовець Абромавичус може претендувати на посаду голови Мінекономіки.

Раніше депутат Верховної Ради Валерій Пацкан (фракція «Блок Петра Порошенка») заявив, що комісія з питань громадянства запропонувала президентові надати громадянство 7 кандидатам у Кабінет міністрів.

Напередодні президент України заявив про намір запросити працювати на державних посадах іноземців і пообіцяв ініціювати відповідні зміни до законодавства.

XS
SM
MD
LG