Доступність посилання

ТОП новини

У Раді зареєстрували закон, який дозволить іноземцям працювати на державній службі


Верховна Рада восьмого скликання
Верховна Рада восьмого скликання

У Верховній Раді зареєстрували закон, який дозволить іноземцям працювати на державній службі в Україні.

Автори проекту закону – представники фракції «Блок Петра Порошенка» Мустафа Найєм, Руслан Князевич та Ігор Кононенко.

Пропонується внести зміни до законів «Про Кабінет Міністрів України», «Про центральні органи виконавчої влади», «Про Національне антикорупційне бюро України», «Про запобігання корупції»,«Про прокуратуру», «Про державну службу» щодо запровадження можливості призначення іноземців до державних органів виключно, якщо це становить державний інтерес для України.

«Головне зараз – не громадянство чиновника, а професійні якості кандидатів, патріотичний дух та бажання реформувати Україну, цінності, орієнтовані на служіння Україні, які поділяють кандидати і які зроблять Україну успішною», – йдеться у пояснювальній записці до документу.

Передбачається, що іноземці призначатимуться на відповідні посади без конкурсу, якщо інше не передбачено законом, зокрема, законопроектом передбачається проведення конкурсу для призначення на посади директора Національного антикорупційного бюро України, службовців Національного антикорупційного бюро України, члена Національного агентства з питань запобігання корупції.

Автори законопроекту вважають, що прийняття закону має підвищити ефективність діяльності відповідних державних органів, створити реальні умови для практичного використання в Україні визнаного у світі найкращого передового досвіду упровадження реформ у відповідних сферах, кардинально змінити на краще ситуацію в державі.

Під час першого засідання Верховної Ради восьмого скликання президент України Петро Порошенко заявив про намір запросити працювати на державних посадах іноземців і пообіцяв ініціювати відповідні зміни до законодавства.

XS
SM
MD
LG