Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція має отримати мінімум парламентських комітетів – депутати коаліції


Депутати коаліції хотіли б віддати опозиції мінімум комітетів
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:43 0:00

Представники «Опозиційного блоку» повинні очолювати мінімум парламентських комітетів, заявляють депутати від коаліції. Кожен із них навів свої аргументи щодо розподілу комітетів.

Так, Ірина Геращенко, депутат від «Блоку Петра Порошенка» наголосила, що опозиція отримає мало комітетів через невелику кількість її представників у парламенті.

«Опозиційний блок» буде представлений у керівництві комітетів згідно з європейської традицією та згідно зі своїм представленням у парламенті. Ми маємо нині унікальну ситуацію, коли коаліція становить конституційну більшість. Виходячи з того, що народ проголосував саме за демократичні сили, й відбувається розподіл комітетів», – підсумовує Геращенко.

Зі свого боку, інший депутат від «БПП» Сергій Каплін заявляє, що парламент зганьбить пам’ять загиблих на Майдані і на Донбасі, якщо віддасть опозиції важливі комітети.

«Цього допускати не можна. Це попирання усіх можливих ознак здорового глузду в цьому парламенті. І це зневага до пам’яті тих, хто привів нас сюди, до Небесної Сотні та загиблих на Донбасі. Це (призначення головами чи заступниками голів комітетів представників «Опозиційного блоку») буде початком деструктивної роботи в комітетах, використання їх як трибуни для популізму», – сказав він. Каплін прогнозує, що в разі отримання керівних посад у комітетах колишні регіонали використають всі можливості для своєї консолідації довкола «Опозиційного блоку» й інших структур.

Зі свого боку, депутат від «Самопомочі», командир батальйону «Донбас» Семен Семенченко зауважив, що керівництво в комітетах, які зазвичай віддають опозиції, мали б отримати проукраїнські депутати, які не ввійшли до коаліції, такі як Дмитро Ярош.

Натомість депутат від «Опозиційного блоку» колишній глава президентської адміністрації Віктора Януковича Сергій Льовочкін заявив, що опозиція претендує на керівництво низкою комітетів, але зізнався, що конкретних голів ще не визначили, «наразі невідомо, які комітети отримала опозиція».

Український парламент сьогодні анонсував голосування за голів комітетів, однак спікер Володимир Гройсман вже двічі оголошував перерви для того, щоб фракції визначилися з кандидатурами. Верховна Рада має повернутися до цього питання після завершення перерви, о 16:00.

XS
SM
MD
LG