Доступність посилання

ТОП новини

Ситуація в Донецькому аеропорту стабільно важка – Полторак


Степан Полторак
Степан Полторак

В аеропорту Донецька триває жорстке протистояння між бойовиками й українськими військовими, заявляє міністр оборони України Степан Полторак.

«Ситуація стабільно важка», – сказав він після церемонії нагородження військовослужбовців Збройних сил України, присвяченої річниці ЗСУ.

За словами міністра, українські військові не залишать зайнятого об’єкта. «Ми не маємо права віддавати і метра нашої землі, тому ми стоятимемо там, де ми стоїмо, і захищатимемо свою землю, свою країну», – сказав Полторак.

1 грудня українські військові повідомили про погодження з російськими військовими тимчасового припинення вогню навколо Донецького аеропорту.

Перемир’я мало розпочатися 2 грудня. Але, як повідомив 3 грудня речник РНБО Андрій Лисенко, бойовики поновили ракетний обстріл після переговорів. Тим часом, лідери угруповання «ДНР», визнаного в Україні терористичним, звинувачують українських військових у «багаторазовому порушенні» цих домовленостей.

За повідомленням колишнього президента України Леоніда Кучми, який є представником Києва у так званій контактній групі, нові переговори між представниками України, Росії, ОБСЄ та сепаратистів мають відбутися наступного тижня.

XS
SM
MD
LG