Доступність посилання

ТОП новини

Захист активіста Кольченка у суді намагається відстояти його українське громадянство


Обвинувачений у тероризмі в Криму відстоює своє громадянство України
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:47 0:00

Захист громадського активіста з Сімферополя Олександра Кольченка, який перебуває в московському СІЗО за звинуваченням в організації терактів на території Криму, домагається в суді визнання його громадянином України.

Як повідомила проекту Радіо Свобода «Крим.Реалії» адвокат активіста Світлана Сидоркіна, попереднє засідання у даній справі призначили на 5 грудня в Київському райсуді Сімферополя.

За її інформацією, 29 липня Кольченко направив в управління Федеральної міграційної служби Росії в Криму офіційну заяву з проханням про відновлення терміну подання заяви про збереження за ним громадянства України, але відповіді досі не отримав. В результаті, органи слідства ФСБ Росії не визнають за ним громадянства України, відмовляють йому у зустрічі з консулом і позбавляють інших прав, якими наділені іноземні громадяни, каже адвокат.

У зв’язку з цим захисник була змушена звернутися до суду. Сидоркіна вважає, що термін подання заяви про збереження громадянства України був пропущений Кольченком з поважної причини.

Адвокат зазначила, що Україна визнає Кольченка своїм громадянином, про що свідчить відповідь посольства України в Росії на адвокатський запит.

Кримський антифашист і соціальний активіст Олександр Кольченко був заарештований у Сімферополі в травні 2014 року і етапований в СІЗО «Лефортово» в Москву. Слідчі ФСБ звинувачують його, а також ще трьох жителів Криму, в тому числі українського режисера Олега Сенцова, в організації й участі у терористичному співтоваристві, підготовці теракту і незаконному обороті зброї. У жовтні цього року термін утримання під вартою було продовжене до 16 січня 2015 року.

XS
SM
MD
LG