Доступність посилання

ТОП новини

Голосувати за Авакова як міністра значило б зрадити Небесну сотню − депутат Сотник


«Голосувати за Авакова було б зрадою Небесній сотні» ­– депутат Сотник​
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:23:54 0:00

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков лише створює ілюзію реформування правоохоронних органів в Україні, а голосування за його посаду в уряді було б зрадою Небесної сотні. Про це в ефірі програми «Молодь плюс» заявила депутат від об’єднання «Самопоміч» Олена Сотник.

«Аваков створює ілюзію реформ. Він робить косметичний ремонт правоохоронних органів, а не реформу. Адже лишаються ті ж 150 тисяч людей на своїх же посадах. Повноваження лишаються на національному, а не на муніципальному рівні. Також МВС створює контролюючі органи в областях, які, як і раніше, будуть все контролювати», − сказала вона.

Крім того, Сотник заявила, що не голосувала за призначення уряду, зокрема й через кандидатура Авакова.

«Вже майже рік, як триває розслідування справи Небесної сотні. Я добре знаю зсередини, що реально могли щось зробити в розслідуванні не лише Генпрокуратура, але йоргани внутрішніх справ. Коли до нас у фракцію прийшов пан Аваков, я задала йому запитання: чому не виконується ціла низка доручень Генеральної прокуратури щодо розслідування. Мені сказали, що вони не мають їх виконувати , бо ніби всі функції забрала Генпрокуратура. А я знала, що це неправда. Я не могла голосувати, за цю людину, бо для мене це була б зрада і сім’ям і тим хлопцям, які загинули», − зазначила депутат.

Родини загиблих Небесної Сотні неодноразовозаявляли, що розслідування йде вкрай повільно. Протести викликало також судове рішення про зміну запобіжного заходу офіцеру «Беркуту» Дмитру Садовнику. Втім, за словами генерального прокурора України Віталія Яреми, до суду передано вже 7 кримінальних проваджень щодо злочинів на Майдані.

XS
SM
MD
LG