Доступність посилання

ТОП новини

Співачка Руслана хоче обміну полоненими «всіх на всіх»


Руслана Лижичко, архівне фото
Руслана Лижичко, архівне фото

Співачка і громадський діяч Руслана Лижичко заявила в неділю, що в перебігу відвідин Донецька у складі групи, яка привезла гуманітарну допомогу дітям і полоненим, сторони домовилися про обмін полоненими «всіх на всіх».

«Домовленість абсолютно чітка і недвозначна. Перемовники з обох боків чітко сформулювали і зафіксували взаємне бажання і можливість обміняти всіх військовополонених. Відтепер справа залишається за офіційною стороною з нашого боку – і всі військовополонені зможуть зустріти Новий рік удома разом зі своїми сім’ями», – написала вона у своєму блозі на сайті «Українська правда».

Руслана вважає, що «якщо до Нового року ми не зможемо поміняти полонених, то після Нового року ситуація може знову змінитися, стати невизначеною або несприятливою для домовленостей».

Напередодні очікуваних переговорів у білоруському Мінську про врегулювання в частині сходу України Руслана закликала українську сторону зробити все можливе, щоб обмін «всі на всіх» відбувся найближчим часом.

Повноваження групи, у складі якої вона була в Донецьку, наразі не уточнені.

За повідомленнями, в полоні проросійських сепаратистів далі перебувають сотні українців – і військовослужбовців, і цивільних осіб.

У Мінську на 9 грудня запланована нова зустріч Тристоронньої контактної групи з участю представників України, Росії і ОБСЄ щодо врегулювання ситуації на Донбасі. На попередніх таких зустрічах також були присутні представники донецьких і луганських сепаратистів. Але донецькі сепаратисти вже заявили, що до 9 грудня не встигнуть узгодити низку важливих питань «зі своїм керівництвом», і зустріч, на їхню думку, має відбутися не раніше як 12 грудня. Інші сторони наразі не коментували можливості змінити дату зустрічі.

XS
SM
MD
LG