Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: мінські переговори потрібні якнайшвидше, щоб 9 грудня припинити вогонь


Президент Петро Порошенко наголосив у неділю, що засідання Тристоронньої контактної групи з реалізації мирного плану на Сході України має відбутись якомога скоріше, щоб вже 9 грудня домогтися припинення вогню, повідомила прес-служба голови держави.

Він говорив про це і про координацію подальших дій для реалізації мирного плану в перебігу зустрічі зі спеціальним представником голови Організації з безпеки і співпраці в Європі Гайді Тальявіні, мовиться в повідомленні.

Представник ОБСЄ, зі свого боку, наголосила, що раніше досягнені на таких зустрічах контактної групи Мінські домовленості, а саме протокол від 5 вересня та меморандум від 19 вересня, є основою для мирного врегулювання ситуації на Донбасі, і їх мають виконувати всі сторони, повідомила прес-служба.

Нова зустріч Тристоронньої контактної групи з участю представників України, Росії і ОБСЄ запланована в білоруському Мінську на 9 грудня. На попередніх таких зустрічах також були присутні представники донецьких і луганських сепаратистів. Але донецькі сепаратисти вже заявили, що до 9 грудня не встигнуть узгодити низку важливих питань «зі своїм керівництвом», і зустріч, на їхню думку, має відбутися не раніше як 12 грудня.

XS
SM
MD
LG