Доступність посилання

ТОП новини

Надлишкова пропозиція штовхає нафту вниз – Bloomberg


Котирування нафти еталонних марок WTI та Brent продовжують знижуватися після досягнення наприкінці минулого тижня найнижчого за більш як п’ять років рівня, повідомляє агентство Bloomberg. Зранку 8 листопада північноєвропейська нафта Brent коштує дещо більше як 68 доларів за барель, її американський аналог балансує на межі 65 доларів за барель.

Фахівці припускають, що американські нафтовидобувні компанії боротимуться з членами Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) за частку на ринку, і це збільшить пропозицію товару за відсутності зростання у світі попиту на нього.

Ці події відбуваються після ухвалення країнами-членами ОПЕК рішення відмовитися від скорочення видобутку і зберегти його на рівні 30 мільйонів барелів на день.

На тлі здешевлення нафти в Росії, яка значною мірою залежна від експорту енергоносіїв, російська національна валюта залишається поблизу історичних мінімумів. Відносно долара рубль девальвував зранку 8 грудня на відсоток із третиною і перебуває на рівні 53 рублі 30 копійок за одиницю американської валюти.

XS
SM
MD
LG