Доступність посилання

ТОП новини

Компанія друга Путіна відмовляється будувати міст між Росією і Кримом


Володимир Путін
Володимир Путін

Російська компанія «Стройтрансгаз» відмовляється брати участь у будівництві мосту між Росією і Кримом, заявив сьогодні її власник Геннадій Тимченко.

Рішення не будувати міст через Керченську протоку спричинене «репутаційними ризиками», сказав підприємець, якого вважають одним із найбільш наближених до президента Росії Володимира Путіна.

За його словами, які наводять російські агентства, не зрозуміло, яка буде остаточна вартість, бо детального проекту ще не існує, а крім того, «ніхто не знає, яка там геологія». Він назвав цей проект «дуже важким» і висловив сумнів, що його компанія впорається з ним.

Лише наприкінці минулого тижня прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявляв, що будівництво мосту мало початися вже наступного року. Уряд Росії планував уже до кінця цього року обрати виконавця контракту на побудову мосту.

Путін раніше ставив завдання збудувати цей міст між Росією і окупованим нею Кримом до 2018 року.

Це мало стати найдорожчим інфраструктурним проектом в історії Росії.

Сам Тимченко і його компанії, зокрема, «Стройтрансгаз», перебувають під санкціями США, пов’язаними зі втручанням Росії в Україні.

За словами фахівців, будівництво мосту через Керченську протоку пов’язане з великими технічними труднощами і ризиками, серед іншого, через дуже сильні течії в Керченській протоці, що виникають кілька разів на рік, і особливості ґрунтів на її дні.

Раніше вже зазнали невдачі кілька проектів побудови такого мосту.

XS
SM
MD
LG