Доступність посилання

ТОП новини

Половина українських електростанцій не забезпечена вугіллям – Улида


Вадим Улида
Вадим Улида

Українським електростанціям бракує півтора мільйона тонн вугілля для нормального проходження зими. Такі дані в ефірі Радіо Свобода навів екс-заступник міністра енергетики і вугільної промисловості Вадим Улида.

За його словами, 7 із 14 електростанцій не забезпечені паливом.

«Зараз у нас на складах 1,4 мільйона тонн вугілля. За прогнозним балансом на кінець року має бути 3-3,5 мільйони тонн вугілля, щоб забезпечити безпроблемне проходження зими. Тобто 1,5 мільйона тонн вугілля не вистачає на складах і тому саме це є причиною відключень споживачів, тому що у нас є дефіцит генеруючої потужності», – розповів Вадим Улида.

Він також повідомив, що за різними оцінками на складах шахт Донбасу накопичено близько 2-3 мільйонів тонн вугілля, яке не може бути вивезене через пошкоджену транспортну інфраструктуру і дії сепаратистів.

Раніше повідомлялося, що Україна почала імпортувати вугілля з ПАР і Росії. Також Кабмін погодив пропозицію Міненерговугілля щодо тимчасового імпорту електроенергії.

Брак природного газу, який у червні припинила постачати Росія, і вугілля через захоплення сепаратистами частини Донбасу призвів і до дефіциту електроенергії в Україні.

Цього тижня Росія відновила постачання газу після отримання передоплати за грудень у розмірі 378 мільйонів доларів.

XS
SM
MD
LG