Доступність посилання

ТОП новини

Україна має впроваджувати конкретні реформи – Моґеріні


Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Моґеріні
Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Моґеріні

Україна має впроваджувати конкретні реформи, і це має бути українським процесом, а не чимось, що продиктовано з Брюсселя. Про це заявила верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Моґеріні на брифінгу в Києві.

«Шлях реформ визначив український народ. Часом це було визначено в болючий спосіб. І мета реформ – задовольнити не ЄС, а українців», – зазначила вона.

Моґеріні наголосила на тому, що важливо показати конкретні результати, важливо дійсно впроваджувати реформи, які зможуть змінити життя українців.

За її словами, є рішучість та політична єдність для реалізації цих реформ в Україні.

Водночас на уточнювальне запитання журналістів, які саме реформи є першочерговими, Моґеріні наголосила на важливості боротьби з корупцією, але також зазначила, якщо «почне перераховувати всі реформи, то не встигне не лише на свій літак, а й на засідання Європейської ради».

Напередодні під час зустрічі з Моґеріні президент України Петро Порошенко зазначив, що Україна продовжить здійснювати реформи, і висловив сподівання, що вже наступного тижня Верховна Рада підтримає ці реформи. За його словами, розв’язана нині проти України «гібридна війна» не зупинить реформ.

XS
SM
MD
LG