Доступність посилання

ТОП новини

США вітають нові санкції ЄС щодо Криму – Сакі


Речниця Держдепартаменту США Джен Сакі
Речниця Держдепартаменту США Джен Сакі

США вітають нові санкції ЄС щодо Криму. Про це заявила речниця Державного департаменту США Джен Сакі у четвер, 18 грудня.

«США вітають оголошення чергових санкцій ЄС щодо інвестиційних послуг та торгівлі у Криму та Севастополі. Метою цих санкцій є прояснити, що за порушення суверенітету та територіальної цілісності України Росія має заплатити. Крим є частиною України і США, разом із нашими партнерами з G7 та ЄС, запровадили низку санкцій, які показують, що ми засуджуємо російську окупацію і спробу анексувати Крим, що ми не визнаємо і не визнаємо», – заявила Сакі.

«Ми також готові скасувати санкції, якщо Росія виконає Мінські домовленості», – наголосила вона.

Тим часом 18 грудня у Білому домі заявили, що президент США Барак Обама наразі не розглядає нових санкцій проти Росії попри закон, який йому надає таке право.

18 грудня Рада ЄС ввела додаткові санкції у сфері інвестицій, послуг та торгівлі з Кримом. З 20 грудня інвестиції у Крим чи Севастополь заборонені: європейці і компанії з ЄС не можуть більше купувати нерухомість в Криму, фінансувати кримські підприємства.

Крім того, туристичним операторам ЄС не дозволяється пропонувати туристичні послуги в Криму чи Севастополі. Зокрема, європейські круїзні судна не заходитимуть в порти Криму, за винятком екстрених випадків. Це також стосується всіх європейських суден.

Водночас документ передбачає, що вже укладені контракти на круїзи до анексованого Криму можуть і далі виконуватися до 20 березня наступного року.

19 грудня в Офіційному журналі ЄС опублікують список додаткових санкцій. Ці обмежувальні заходи набудуть чинності з 20 грудня.

Захід запровадив низку санкцій проти Росії через анексію Криму та її роль у дестабілізації ситуації на континентальній частині України.

XS
SM
MD
LG