Доступність посилання

ТОП новини

Колишній чиновник Міноборони Гольдарб відкидає звинувачення у корупції


Колишній директор департаменту внутрішнього аудиту і фінансового контролю Міністерства оборони України Максим Гольдарб відкидає звинувачення про неправомірні дії на цій посаді. Про це йдеться у відкритому листі Гольдарба, який нині є директором громадської організації «Публічний аудит».

За його словами, всі звинувачення на свою адресу він пов’язує зі своєю принциповою позицією на посаді у Міноборони.

«Я не вірю в збіги та випадковості, але відстежую дивну тенденцію, яка з кожним разом стає все більш очевидною й закономірною. Так, наприкінці 2013 року аудитори примусили підняти фактично в 1,5-2 рази відпускні ціни на авіаційні двигуни, метал і зброю. Відтак через декілька днів були поширені негативні публікації, де всі звинувачення зводилися до мого донецького походження та назви марки авто – при цьому ні слова про якість та результати роботи», – йдеться в листі.

За словами Гольдарба, за час його діяльності на посаді голови департаменту «не дали заробити на Міністерстві оборони так званим «ділкам» близько 200 мільйонів гривень».

Також він стверджує, що у травні цього року служба аудиту не погодила закупівлю технічних масел за завищеними цінами. За словами Гольдарба, переплата становила 11 мільйонів гривень при загальній сумі закупівель у 40 мільйонів.

«За цим фактом прокуратура наразі проводить досудове розслідування. Гадаю, що слідство встановить провину конкретних осіб – тих самих, які в квітні очолили напрям щодо закупівель в Міноборони. І знову негатив в інтернеті – все під тим же «соусом»: зі «старої влади», «донецький», «лебедєвський» та ще й «родом із Росії», – заявив екс-чиновник.

Гольдарб також висловив сподівання, що Генпрокуратура, яка розслідує справу проти нього, ухвалить законне рішення. «Яке, переконаний, буде на мою користь, адже свої обов’язки я виконував належним чином, чесно й сумлінно», – заявив він.

Раніше громадські активісти з Центру протидії корупції звинувачували Гольдарба у тому, що він контролював закупівлі неякісних бронежилетів та взуття для військових під час АТО, ліків для потреб Збройних сил у 2013 році, в результаті чого держава втратила 2,8 мільйона гривень.

Активісти звернулися з відповідною заявою до Генпрокуратури, а після того, як за їхніми словами, ГПУ відмовилася порушувати справу, не знайшовши для цього достатньо підстав, вони пішли до суду. Печерський суд Києва зобов’язав Генеральну прокуратуру України відкрити кримінальну справу стосовно Гольдарба.

XS
SM
MD
LG