Доступність посилання

ТОП новини

Саудівська Аравія: затриманих жінок-водіїв судитимуть за публічні висловлювання


У Саудівській Аравії справи щодо двох жінок, затриманих за ігнорування заборони сідати за кермо, направили до суду, який розглядає справи щодо тероризму. Про це повідомили місцеві активісти у четвер, 25 грудня.

За їхніми словами, 25-річній Луджаін аль-Хатхлоул і 33-річній Майсі аль-Амоуді висунули звинувачення не за порушення заборони жінкам водити автомобіль, а за публічне висловлювання ними своєї думки.

Суд, до якого направили справи затриманих жінок, також розглядає питання щодо дисидентів та активістів.

Аль-Хатхлоул затримали 1 грудня, коли вона намагалася в’їхати у Саудівську Аравіє з Об’єднаних Арабських Еміратів. Перед арештом вона написала на своїй сторінці у Facebook, що вона чекає на кордоні і не може в’їхати у Саудівську Аравію.

«Упродовж 18 годин я заблокована на кордоні. Мені відмовляють у в’їзді у мою країну, оскільки я жінка, яка веде свою власну машину з дійсними водійськими правами, виданими в ОАЕ. Правила Ради співробітництва арабських країн Перської затоки дозволяють мені легально водити [машину] у Саудівській Аравії», – написала Аль-Хатхлоул 1 грудня.

Аль-Амоуді, яка працює журналісткою в ОАЕ, в’їхала у Саудівську Аравію, щоб підтримати Аль-Хатхлоул і також була заарештована. Перед цим вона запостила на YouTube телепрограму із дискусією щодо заборону жінкам водити автомобіль.

Саудівська Аравія залишається єдиною державою в світі, де жінкам заборонено водити машину. Жінкам просто не видають права.

(Відео користувача YouTube AlAanTV)

XS
SM
MD
LG