Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики не гарантують безпеку доставки допомоги у зону АТО – Геращенко


Український гуманітарний конвой (архівне фото)
Український гуманітарний конвой (архівне фото)

Сепаратисти не гарантують безпеку доставки української гуманітарної допомоги на підконтрольні бойовикам території Луганської і Донецької областей. Про це повідомила уповноважена президента з питань врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко, яка разом з народними депутатами та керівництвом Державної служби з надзвичайних ситуацій супроводжувала колону, що прибула до Донецької області у четвер, 25 грудня.

«На цей час немає гарантій безпечної доставки гуманітарного вантажу на ці території», – цитує Геращенко прес-служба адміністрації президента.

За її словами, лікарі та працівники соціальних установ неодноразово зверталися до керівництва Донецької та Луганської областей з проханням допомогти.

Ірина Геращенко зазначає, що гуманітарна ситуація та можливість направлення українською владою гуманітарного вантажу на підконтрольні бойовикам території обговорювалось під час зустрічі Тристоронньої контактної групи у Мінську, але «гарантій безпечної доставки так і не було отримано».

Як повідомляло Радіо Свобода, 25 грудня до Донецької області прибули 20 вантажівок з гуманітарною допомогою від українського уряду. У вантажівках – продукти харчування, а також новорічні подарункові набори для дітей.

Уже в п’ятницю, 26 грудня, вантаж почнуть розвозити до населених пунктів прифронтової зони.

Вранці 25 грудня з Харкова до Сєвєродонецька та Крамоторська вирушили дві колони вантажівок з гуманітарною допомогою для жителів тимчасово окупованих територій Донбасу.

На Донбас прибула українська гуманітарна допомога
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:45 0:00

XS
SM
MD
LG