Доступність посилання

ТОП новини

Цунамі в Індійському океані має стати уроком – прем’єр Таїланду


Церемонії вшанування загиблих під час цунамі у країнах Азії 10 років тому
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:30 0:00

Церемонії вшанування загиблих під час цунамі у країнах Азії 10 років тому

Цунамі в Індійському океані, яке сталося 10 років тому, має стати уроком для наступних поколінь. Про це заявив прем’єр-міністр Таїланду Прают Чан-Оча під час жалобних заходів, які проходять 26 грудня.

«Хочу використати цю можливість, щоб віддати шану жертвам цунамі як з Таїланду, так і іноземцям, які втратили своє життя. Ця велика втрата нагадує кожному, що потрібно бути готовим до природніх катаклізмів і вчитися, як можна захистити себе, скоротити руйнування і втрати у майбутньому, посилити систему попередження», – заявив Прают.

26 грудня у країнах, які 10 років тому потерпіли від руйнівного цунамі в Індійському океані, відбуваються жалобні заходи.

Підводний землетрус, що спричинив цунамі, забрав 26 грудня 2004 року понад 200 тисяч життів, масивні хвилі спустошили узбережжя Індонезії, Шрі-Ланки, Індії, Таїланду та інших країн.

Індонезійська провінція Ачех, розташована неподалік епіцентру землетрусу, зазнала найбільших руйнувань, там загинули щонайменше 168 тисяч людей. У столиці провінції Банда-Ачех тисячі людей зібралися у Великій мечеті, щоб згадати загиблих.

Катастрофа, що сталася 10 років тому, спонукала до створення системи попередження про цунамі в Індійському океані.

XS
SM
MD
LG