Доступність посилання

ТОП новини

Уряд: жителі підконтрольних бойовикам територій отримають українську «гуманітарку» до 1 січня


У неділю, 28 грудня, жителі територій, підконтрольних бойовикам на сході України, отримають вантажі з українською гуманітарною допомогою. Про це повідомив віце-прем’єр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

«27 грудня продукти харчування, товари першої необхідності обсягом 60 тонн доставлено у соцзаклади Алчевська та Красного Луча. Сьогодні буде доставлено адресатам ще 60 тонн вантажу», – повідомив Зубко.

«Сьогодні, у понеділок і у вівторок триватиме гуманітарна місія. Рятувальники упродовж цього часу адресно доставлять весь гуманітарний вантаж. Ситуація на території, підконтрольній бойовикам, складна, але переговори тривають. І ми сподіваємося, що ніхто на цих територіях не залишиться без нашої допомоги», – сказав урядовець.

«Ми мусимо поспішати, адже на Схід України йдуть сильні морози, і важливо роздати людям продукти харчування, яким мороз може зашкодити», – зауважив Зубко.

25 грудня за дорученням президента та прем’єра було доставлено 326 тонн гуманітарного вантажу, призначеного для соціальних закладів та мирного населення, яке проживає на території, підконтрольній бойовиками.

XS
SM
MD
LG