Доступність посилання

ТОП новини

Повернення Криму «назавжди залишиться» найважливішою віхою історії Росії – Путін


Президент Росії Володимир Путін
Президент Росії Володимир Путін

Повернення Криму «назавжди залишиться» найважливішою віхою історії Росії. Про це заявив російський президент Володимир Путін у своєму передноворічному виступі у середу, 31 грудня.

«Любов до Батьківщини є одним із потужних та величних почуттів. Вона повною мірою проявилася у братній підтримці мешканців Криму та Севастополя, коли вони твердо вирішили повернутися у свою рідну оселю. Ця подія назавжди залишиться найважливішою віхою у вітчизняній історії», – сказав Путін.

16 березня за військової і політичної підтримки Російської Федерації в Криму відбувся неконституційний і не визнаний світом референдум про самовизначення Криму. За даними самопроголошеної кримської влади, 96,77% тих, що взяли участь у голосуванні, висловилися за приєднання Криму до Росії.

21 березня президент Росії Володимир Путін підписав закон про приєднання Криму і Севастополя до Росії на правах суб’єктів федерації.

Україна і Захід звинувачують Росію постачанні зброї та бойовиків на Донбас, а також введенні її військ на схід України. Москва ці звинувачення відкидає.

Захід запровадив низку санкцій проти Росії за її роль у дестабілізації ситуація в Україні. Це, а також падіння цін нафти на світових ринках, стало головними причинами економічної кризи у Росії.

XS
SM
MD
LG