Доступність посилання

ТОП новини

Прикарпаття приймає дітей зі сходу України на Різдвяні свята


Прикарпаття приймає дітей зі сходу України на Різдвяні свята
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:25 0:00

Майже тисячу дітей із Донецької, Луганської, Харківської, Миколаївської, Херсонської областей святкуватимуть Різдво на Прикарпатті. На залізничному вокзалі учасників благодійної акції «Різдво в Карпатах» із різних районів Донбасу і Сходу України в суботу зустрічали представники обласної влади та районів Івано-Франківщини.

Голова Івано-Франківської обласної держадміністрації Олег Гончарук повідомив, що ці діти протягом тижня житимуть у родинах своїх ровесників, відзначатимуть із ними Свят-вечір, готуватимуть кутю, колядуватимуть, знайомитимуться з різдвяними традиціями Гуцульщини і Покуття.

За словами очільника області, охочих узяти дітей на Різдвяні свята в родини було більше, ніж самих дітей. Перевагу віддавали гірським районам, щоб діти побували в Карпатах, відпочили, оздоровились.

Сільський голова села Тишківці Городенківського району Іван Пронич розповів, що в них прийматимуть 15 дітей. Для них передбачене відвідання садиби і музею Шухевичів, адже це село називають «колискою роду Шухевичів», і це важливо для просвітницької діяльності.

За словами народного депутата України Олега Недави, сьогодні дітям із Донбасу нелегко, а «вони потребують свята». І якщо у декого з батьків були побоювання їхати на Прикарпаття, то, як зазначив народний депутат із Донеччини, «переконали, що нема чого боятися, бо Україна єдина, ми всі рідні, ми всі браття».

Організатори обіцяють, що будуть і наступні такі благодійні акції.

XS
SM
MD
LG