Доступність посилання

ТОП новини

Путін не хоче анексувати Донбас – Олланд


Президент Франції Франсуа Олланд
Президент Франції Франсуа Олланд

Президент Росії Володимир Путін не хоче анексувати Донбас, він хоче не допустити зближення України з НАТО. Про це заявив президент Франції Франсуа Олланд в інтерв’ю France Inter radio у понеділок, 5 січня.

«Російський президент Володимир Путіна не хоче анексувати східну Україну. Він мені сказав це. Я не можу йому повірити, адже я бачу, що він зробив у Криму. Чого хоче Путін? Не допустити руху України у бік табору НАТО. Путін не хоче бачити присутність НАТО на своїх кордонах», – зазначив Олланд.

Тим часом, говорить президента Франції, Захід хоче від Путіна, щоб «він поважав територіальну цілісність України» і «зупинив підтримувати сепаратистів».

16 березня за військової і політичної підтримки Російської Федерації в Криму відбувся неконституційний і не визнаний світом референдум про самовизначення Криму. За даними самопроголошеної кримської влади, 96,77% тих, що взяли участь у голосуванні, висловилися за приєднання Криму до Росії.

21 березня президент Росії Володимир Путін підписав закон про приєднання Криму і Севастополя до Росії на правах суб’єктів федерації.

Україна і Захід звинувачують Росію постачанні зброї та бойовиків на Донбас, а також введенні її військ на схід України. Москва ці звинувачення відкидає.

Захід запровадив низку санкцій проти Росії за її роль у дестабілізації ситуація в Україні. Це, а також падіння цін нафти на світових ринках, стало головними причинами економічної кризи у Росії.

XS
SM
MD
LG