Доступність посилання

ТОП новини

До Дніпропетровська прибули багато поранених «кіборгів», волонтери просять про допомогу


Різдво у поранених
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:28 0:00

До медичних закладів Дніпропетровська за останні три доби надійшло 60 поранених у зоні АТО бійців. Про це повідомив заступник голови Дніпропетровської ОДА Святослав Олійник.

За даними департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської обласної державної адміністрації, найбільше поранених бійців надійшло у суботу, 17 січня, – 42 людини.

За інформацією Олійника, 19 поранених солдатів наразі перебувають у військовому шпиталі, ще 26 – в обласній клінічній лікарні імені Мечникова, решта – в міських лікарнях Дніпропетровська. В основному до Дніпропетровська доправляють поранених в Донецькому аеропорту.

Водночас, за словами дніпропетровських волонтерів, які опікуються пораненими, через збільшення кількості доправлених із зони АТО бійців медичні установи наразі дуже потребують теплих речей. Так, волонтери Дніпропетровського військового шпиталю розповіли Радіо Свобода, що практично вичерпали запаси спортивних штанів, костюмів, курток, теплого цивільного взуття, яким забезпечували поранених небайдужі дніпропетровці.

Крім того, для поранених шпиталю терміново потрібна нова натільна білизна, футболки, засоби індивідуальної гігієни (мило, гелі до та після гоління, зубна паста), продукти харчування (кава, чай, цукор, печиво, цукерки, фрукти), цигарки. Волонтери також просять привозити до лікарень мед та лимони, адже чимало бійців, яких доправляють із зони АТО, застуджені.

XS
SM
MD
LG