Доступність посилання

ТОП новини

«Театр пластичної драми на Печерську» буде збережено – КМДА


Київські «Театр пластичної драми на Печерську» та театр «Золоті ворота» об’єднують заради підвищення ефективності їхньої роботи. Про це йдеться у відповіді на інформаційний запит Радіо Свобода до департаменту культури Київської міської державної адміністрації.

У відповіді зазначено, що обидва театри є камерними і грають вистави кілька разів на тиждень. Це також репертуарні театри, які повинні мати у доробку більше, ніж дві вистави (як це відбувається останнім часом у «Театрі пластичної драми»).

У КМДА наголошують, що питання щодо реорганізації розглядалось на засіданні робочої групи постійної комісії Київради з питань культури та туризму за участю представників театру пластичної драми та театру «Золоті ворота», Департаменту культури і незалежного театрального критика.

«Активізація роботи оновленого театрального закладу завантажить театральний майданчик, приверне увагу та залучить більшу кількість глядачів. Об'єднання двох театрів призведе до зменшення навантаження на бюджет міста близько 200 тисяч гривень на рік, що складе 20 відсотків від об’єднаного річного кошторису двох закладів культури. Окрім того, Київський експериментальний театр «Золоті ворота» щорічно сплачує за оренду приміщень для показу своїх вистав 133,2 тисяч гривень.В разі об’єднання двох театрів ці кошти зможуть бути спрямовані на розвиток новоутвореного закладу», – сказано у відповіді.

Також у департаменті культури наголошують, що після об’єднання двох театрів артистичний склад та унікальний і своєрідний жанр пластичної драми буде збережено як окремий напрямок творчої діяльності.

Раніше актори київського «Театру пластичної драми на Печерську» протестували проти можливого рішення Київради про реорганізацію театру та об’єднання його з театром «Золоті ворота». Згідно з проектом реорганізації, на баланс театру «Золоті ворота» перейде усе майно «Театру пластичної драми». Окрім того, актори зауважують, що театри мають різне жанрове спрямування.

XS
SM
MD
LG