Доступність посилання

ТОП новини

Колишній міністр Клименко живе у Москві і каже, що проти нього немає візових обмежень


Колишній міністр доходів і зборів Олександр Клименко
Колишній міністр доходів і зборів Олександр Клименко

Колишній міністр доходів і зборів Олександр Клименко нині живе у Москві і спростовує висунуті йому правоохоронними органами України обвинувачення. Про це він заявив у коментарі Радіо Свобода.

«Я вважаю, що всі звинувачення проти мене з боку української влади політично мотивовані, аргументовані виключно моєю асоціацією з колишнім президентом України, та жодним чином не підтверджені доказовою базою. Я здатен відповісти за кожний підпис під кожним документом за часи моєї роботи на державних посадах в Україні», – зазначив він.

За його словами, наразі він перебуває у столиці Росії, звідки зокрема займається проектом під назвою «Відновлення Донбасу».

На запитання, чи відповідає дійсності інформація про арешт у країнах ЄС і Швейцарії його банківських рахунків, Клименко зазначив, що не має рахунків у європейських банках.

Він також додав, що проти нього не запроваджено жодних візових обмежень.

Раніше правоохоронні органи України відкрили проти Клименка кримінальні провадження за статтями про зловживання владою або службовим становищем, якщо воно спричинило тяжкі наслідки (частина 2 стаття 364 Кримінального кодексу України), а також ухилення від сплати податків (частина 3 стаття 212 Кримінального кодексу України).

XS
SM
MD
LG