Доступність посилання

ТОП новини

Без підвищення зарплат змін у правоохоронній системі не буде – Міжей


Калман Міжей
Калман Міжей

Без підвищення у рамках реформ зарплатні для співробітників правоохоронних органів змін у цій системі не буде. Таку думку в інтервʼю Радіо Свобода висловив голова консультаційної місії ЄС зі сприяння реформі сектору цивільної безпеки в Україні Калман Міжей.

Він посилається на досвід США і Західної Європи, де, за його словами, посада судді, чи прокурора, чи слідчого є достатньо високою. «Їх вважають незалежними моральними авторитетами, і вони поводяться відповідно. Це – питання, повʼязані між собою: з такими фахівцям поводяться як із представниками престижної професії, тому ніхто ніколи не посміє їх підкупити», – зазначив Калман Міжей.

Він також наголосив на необхідності того, щоб ті співробітники правоохоронної системи, які будуть звільнені у рамках реформ через невідповідність новим стандартам, мали можливість перекваліфікуватися. «Має бути фонд – за міжнародного сприяння – який би за них відповідав, перекваліфіковував їх, допомагав розпочати нове життя, нову справу. Це – теж європейський підхід, на це треба зважити», – додав Калман Міжей.

Мандат консультаційної місії ЄС зі сприяння реформі сектору цивільної безпеки в Україні – два роки, формально її робота в Україні розпочалася улітку 2014 року. Команда місії надає консультаційну допомогу урядові України у реформі правоохоронних органів та судової гілки влади.

XS
SM
MD
LG