Доступність посилання

ТОП новини

У Гонконгу знову мітингували


У Гонконгу в неділю відбулася перша велика демонстрація прихильників продемократичного руху з тих пір, як в грудні влада демонтувала їх табір у центрі міста.

Маніфестанти провели ходу в фінансових і комерційних районах Гонконгу. Як зазначає ВВС, в акції брали участь близько трьох тисяч осіб, при цьому за порядком у місті стежили приблизно дві тисячі поліцейських.

Повідомляється, що протестувальники тримали жовті парасольки, як символ протесту, і плакати, на яких було написано: «Ми вимагаємо надання нам реального загального виборчого права».

Акції протесту з вимогою проведення у 2017 році прямих виборів голови адміністрації Гонконгу почалися у вересні минулого року. Демонстрації відбувалися в основному в трьох районах міста, де були встановлені барикади. У ряді місць відбулися сутички між маніфестантами і співробітниками правоохоронних органів. В кінці листопада і початку грудня поліція провела операцію зі знесення зведених демонстрантами наметів в зонах протесту.

Влада Китаю пообіцяла надати жителям Гонконгу загальне виборче право, за умови, що кандидати на пост керівника адміністрації цього спеціального адміністративного району Китаю будуть запропоновані Пекіном. Досі цим питанням займалася підконтрольна Пекіну колегія вибірників.

XS
SM
MD
LG