Доступність посилання

ТОП новини

Росія: адвокати оскаржили арешт звинуваченої в зраді жительки Вязьми


У Росії захист оскаржив арешт багатодітної матері Світлани Давидової, обвинуваченої у державній зраді. Як повідомив у Twitter адвокат Сергій Бадамшин, який представляє інтереси Давидової разом з адвокатом Іваном Павловим, сторона захисту також звернулася в Лефортовський районний суд Москви з проханням поновити строк оскарження арешту.

Адвокати наполягають на будь-якому запобіжному заході, не пов’язаному з арештом. На даний час Давидова перебуває в московському СІЗО «Лефортово». Уповноважений з прав дитини в Росії Павло Астахов раніше заявив, що оскарження арешту Давидової можливе, незважаючи на те, що це не зробили вчасно.

Звернення на ім’я президента Росії із закликом звільнити з-під варти багатодітну матір підписали вже більше ніж 30 тисяч людей. У листі вказується, що Давидова не має «ні наміру, ні можливості сховатися від слідства». Жінка виховує сімох дітей, її молодшій дочці – два місяці.

​Світлану Давидову затримали 21 січня через її дзвінок у посольство України в квітні 2014 року. За версією слідства, Давидова попередила співробітників посольства, що службовців військової частини, яка розташована неподалік від її будинку в місті Вязьма Смоленської області, могли відправити на Донбас. Давидова послалася на те, що побачила своїми очима, і на почутий в маршрутному таксі розмову.

XS
SM
MD
LG