Доступність посилання

ТОП новини

Дебальцеве: евакуйовано ще 168 мешканців – МВС


Дебальцеве: в евакуацію. Фото 4 лютого 2015 року
Дебальцеве: в евакуацію. Фото 4 лютого 2015 року

За сьогодні з «напівзруйнованого російськими бойовиками міста» Дебальцеве на Донеччині вдалося евакуювати ще 168 мешканців, повідомив радник міністра внутрішніх справ Роман Шкіряк.

По дорозі, написав він у фейсбуці, «бойовики провели нас черговим «феєрверком» із «Граду»: 10–12 снарядів лягли десь за 300 метрів від нас».

За його словами, підрозділи МВС та ДСНС «роблять усе можливе задля порятунку людей», зокрема, намагаються вмовляти людей покинути місто. «Дехто погодився, інші залишились. Бояться невизначеності та можливих обстрілів у дорозі», – додав Шкіряк.

Організація з безпеки і співпраці в Європі закликає негайно укласти місцеве перемир’я терміном принаймні у три дні, щоб уможливити евакуацію цивільного населення з міста. До цього заклику приєдналися Європейський союз та Україна.

Дебальцеве, важливий залізничний вузол, який контролюють українські війська, останніми днями перебуває під постійним обстрілом проросійських сепаратистів і російських військ, які намагаються захопити його на порушення Мінських домовленостей. Так само вони ведуть активний наступ практично на всій лінії фронту.

XS
SM
MD
LG