Доступність посилання

ТОП новини

Ісламісти заявляють про загибель заручниці зі США внаслідок ударів Йорданії


Відеокадр йорданського телебачення: удар по позиціях «Ісламської держави» в Сирії 5 лютого 2015 року
Відеокадр йорданського телебачення: удар по позиціях «Ісламської держави» в Сирії 5 лютого 2015 року

Ісламістське угруповання «Ісламська держава» оприлюднило сьогодні в інтернеті заяву про те, що внаслідок повітряного удару авіації Йорданії по позиціях ісламістів біля міста Ар-Ракка в Сирії загинула утримувана там заручниця зі США.

У заяві мовиться, що заручницю звали Кайла Джин Мюллер, і вона загинула внаслідок удару, здійсненого під час п’ятничних молитов, який протривав понад годину.

До заяви додали фотографії місця, де, як стверджується, був здійснений удар, на яких видно пошкоджений будинок.

Йорданія підтвердила, що здійснила повітряний удар, але назвала твердження ісламістів про загибель заручниці «піар-трюком».

У США наразі теж не підтверджують загибелі громадянки, заявили в Державному департаменті. А Білий дім, висловивши глибоке занепокоєння з приводу заяви, додав, що ніяких підтверджень її наразі не було.

Кайла Джин Мюллер була гуманітарним працівником, до заяви ісламістів її особу не розкривали.

Від учора Йорданія почала власну, поза межами міжнародної коаліції, операцію проти угруповання «Ісламська держава» після того, як воно попередніми днями жорстоко вбило захопленого йорданського військового пілота, спаливши його живцем. Як заявляють посадовці країни, Йорданія переслідуватиме цих ісламістів усіма своїми силами і в Сирії, і, можливо, і в Іраку, де це угруповання захопило значні території.

Йорданія є також учасником міжнародної коаліції під проводом США, яка здійснює повітряні удари по позиціях «Ісламської держави» в Сирії. Убитий пілот Муаз аль-Касасбе потрапив до рук ісламістів, коли його літак зазнав аварії під час бойового завдання у грудні минулого року.

XS
SM
MD
LG