Доступність посилання

ТОП новини

Із Харкова до Нідерландів вилетів літак з останками жертв рейсу МН-17


Із Харкова до Нідерландів вилетів літак з останками жертв катастрофи малайзійського Boeing-777 рейсу МН-17, збитого влітку 2014 року. Як повідомили у прес-службі Харківської облдержадміністрації, літак з контейнером з останками загиблих вилетів з міжнародного аеропорту «Харків» до міста Ейндховен сьогодні близько 12.15.

Перед відправленням рейсу на льотному полі аеропорту пройшла церемонія прощання з жертвами катастрофи. У церемонії взяли участь посол Королівства Нідерланди в Україні Кейс Кломпенхаувер, посол Австралії в Україні Даг Трапет, посол Малайзії в Україні Чуа Теонг Бан, голова Міжнародної місії з розслідування катастрофи Пітер Яап Алберсберг і представники місії, т.в.о. заступника голови ОДА В`ячеслав Аббакумов, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ОДА Віктор Коваленко, курсанти військових вишів.

У прес-службі ОДА зазначили, що група нідерландських експертів з розслідування авікатастрофи повернулася на Донеччину після двомісячної перерви. Останки загиблих були знайдені 2 лютого в районі падіння літака. Сайт уряду Нідерландів повідомляє, що літак Військово-повітряних сил країни прилітає до Ейндховена сьогодні близько 16.00 за місцевим часом. Після прильоту відбудеться подібна до попередніх церемонія прощання з жертвами, у якій візьмуть участь міністр оборони та міністр внутрішніх справ Нідерландів. Згодом останки з поліцейським ескортом будуть перевезені на військову базу в місті Хільверсум.

17 липня 2014 року в небі над Донецькою областю підтримувані Росією бойовики збили «Боїнг» компанії Malaysia Airlines, що виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур. Літак був збитий із зенітно-ракетного комплексу «Бук». Усі 298 осіб, що перебували на борту, загинули.

XS
SM
MD
LG