Доступність посилання

ТОП новини

Прикордонники та «Червоний хрест» не оглядали «гуманітарний конвой» Росії – Лисенко


 Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

Російська сторона в односторонньому порядку, порушуючи норми міжнародногоправа, здійснила пропуск 13-го «гуманітарного конвою», повідомив речник АТО Андрій Лисенко.

За його словами, українська прикордонно-митна група здійснила лише візуальне спостереження за проходженням вантажівок, представники міжнародного комітету «Червоного Хреста» також не брали участі в оформленні цього вантажу.

Загалом через російські пункти пропуску «Донецьк» та «Матвєєв Курган» прослідувало 175 вантажівок, зазначив Лисенко.

Російська сторона заявляє, що доставляє на Донбас гуманітарний вантаж, зокрема продукти харчування та будівельні матеріали. Однак достеменно це невідомо, оскільки ні представники міжнародного комітету «Червоного хреста», ні українські прикордонники не мають змоги оглянути російські вантажі.

Останній 12-й «гуманітарний конвой» Росії прибув на територію України 31 січня.

Напередодні президент України Петро Порошенко назвав такі «конвої» «квазідопомогою». На його думку, вантажі, які «незаконно переправляє на Донбас агресор», складаються «з пального для танків та зброї для терористів».

Україна наголошує, що Росія введенням таких «гуманітарних конвоїв» із невідомими вантажами без згоди і дозволу української сторони грубо порушує українське і міжнародне законодавство.

XS
SM
MD
LG