Доступність посилання

ТОП новини

Захист Савченко оголосив відвід судді


Надія Савченко в суді, Москва, 10 лютого 2015 року
Надія Савченко в суді, Москва, 10 лютого 2015 року

Захисники української льотчиці і народного депутата Надії Савченко вимагають змінити суддю, який має розглядати рішення про продовження терміну її арешту.

«Захист Савченко оголосив про відвід судді», – написали в Twitter адвокати Микола Полозов і Марк Фейгін.

Як написав російський опозиціонер Олексій Навальний, на сьогоднішньому суді «знаменитий суддя Артур Карпов, просто штатний слуга Слідчого комітету, використовуваний для важливих незаконних рішень».

Суддя пішов у нарадчу кімнату для ухвалення рішення.

Сьогодні суд має розглянути питання про продовження арешту Савченко, яка голодує вже 60-ий день, до 13 травня.

У Росії Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі. У липні минулого року Савченко взяли під варту в Росії після того, як її, захоплену в полон сепаратистами, перевезли через кордон і передали російським силовикам.

За даними захисту, вона не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила в полон до їхньої смерті. Всі звинувачення Савченко відкидає.

За інформацією адвокатів, наприкінці січня слідчі повідомили Савченко про відкриття проти неї нової кримінальної справи – про незаконний перетин кордону.

Напередодні український омбудсмен Валерія Лутковська звернулася до московського суду із закликом замінити Надії Савченко запобіжний захід з арешту на такий, що не пов’язаний з утриманням під вартою.

XS
SM
MD
LG