Доступність посилання

ТОП новини

Штайнмаєр закликає Київ і Москву використати шанс у Мінську


Міністр закордонних справ Німеччини Франк Вальтер Штайнмаєр
Міністр закордонних справ Німеччини Франк Вальтер Штайнмаєр

Міністр закордонних справ Німеччини Франк Вальтер Штайнмаєр закликає Київ та Москву використати переговори президентів у «нормандському форматі» для досягнення домовленостей.

«Всі залучені сторони мають знати, що завтра ми матимемо великий шанс зробити перший великий крок на шляху до деескалації конфлікту, і, сподіваюся, припинення вогню», – сказав Штайнмаєр у вівторок, 10 лютого, під час прес-конференції у Берліні.

«Але хоче знову наголосити, що ще нічого не вирішено. Зрозуміло, що саміт ще не гарантує успіху. Я закликаю і очікую, що Київ та очікую, що Київ та Москва поставляться до цього серйозно та використають цей шанс», – зазначив німецький міністр.

За словами Штайнмаєра, «попередні результати показують, що дискусія є змістовною, але залишається багато відкритих питань».

11 лютого у Мінську має відбутися зустрічі президентів у «нормандському форматі». Йдеться про переговори президентів України, Росії, Франції та канцлера Німеччини.

У понеділок, 9 лютого, міністри закордонних справ країн ЄС схвалили розширення списку санкцій у зв’язку з українським конфліктом, але домовилися почекати з імплементацією рішення до 16 лютого.

XS
SM
MD
LG