Доступність посилання

ТОП новини

Греція продовжить переговори з кредиторами


Уряд Греції продовжить у п’ятницю, 13 лютого, обговорення економічних проблем країни із своїми кредиторами. 12 лютого на саміті ЄС в Брюсселі, прем'єр-міністр Алексіс Ципрас заявив, що продовження жорсткої економії знищить економіку Греції. Голова Європейської ради Дональд Туск заявив, що європейські лідери взагалі не розпочинали у четвер жодних переговорів із Грецією щодо її боргових зобов’язань.

Очікується, що представники грецького уряду проведуть таку зустріч сьогодні за участі представників Міжнародного валютного фонду і Європейського центробанку.

Новий ліворадикальний уряд Греції прагне змінити умови міжнародної фінансової допомоги і домогтися проміжної позики, щоб покрити нестачу фінансових ресурсів в країні.

Чиновники ЄС вимагають, щоб уряд Греції не ухилявся від попередніх угод і боргових зобов’язань, взятих на себе через запозичені 240 мільярдів євро. В грецькому уряді продовжують наполягати, що без кредитів від міжнародних партнерів країна може зіткнутися з повним банкрутством.

XS
SM
MD
LG