Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики кидають у бій всі сили, не рахуючись із численними втратами − Міноборони


Українські військові біля Дебальцева
Українські військові біля Дебальцева

У зоні АТО протягом 14 лютого бойовики 37 разів відкривали вогонь по Дебальцеву. Про це йдеться у повідомленні Міноборони.

«Ситуація в зоні АТО є динамічною і складною. У бойовиків залишилося не більше кількох годин для здійснення тиску на позиції сил АТО. У своєму русі вперед терористи не гребують нічим: ведуть вогонь із ствольної і реактивної артилерії по мирному населенню Донбасу, вбивають дітей і літніх людей, кидають у бій всі наявні сили, не рахуючись з власними численними втратами», − зазначили у відомстві.

«Українські бійці стійко тримають оборону, прицільним вогнем знищують ворожу техніку, озброєння та особовий склад... Підрозділи сил АТО на півдні Донбасу ведуть бій з терористичними угрупуваннями в районі Широкина, не дозволяють їм просуватись вглиб території України. Вогнем артилерії бойовиків населеному пункту причинено значні руйнування», − йдеться у повідомленні.

Також у Міноборони зазначили, що сепаратисти, «зазнавши великих втрат в живій силі і техніці в районі Дебальцевського плацдарму, почав вдаватися до нових методів тиску на особовий склад».

«Бандити за кілька годин до припинення вогню використовують свій останній козир, розсилають СМС-повідомлення, намагаються тиснути на українських військовослужбовців психологічно. ...Просимо вас не реагувати на провокаційні заяви терористів», − заявили в Міноборони.

12 лютого в Мінську лідери України, Росії, Франції, Німеччини та Франції домовилися про припинення вогню на Донбасі з 15 лютого з 00:00.

XS
SM
MD
LG