Доступність посилання

ТОП новини

Москаль: пацієнтів обстріляної лікарні у Щасті евакуювали


Фото ілюстраційне
Фото ілюстраційне

Через пошкоджену в результаті обстрілів лікарню у Щасті Луганської області пацієнтів довелося евакуювати. Про це повідомив голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль.

«Внаслідок одного з останніх обстрілів Щастя було пошкоджено міську лікарню – мінометні міни вибухнули в дворі, зруйнувавши автомобіль «швидкої допомоги», розбивши дах на одному з корпусів і вибивши вікна та двері на кількох інших. Проводити лікування в таких умовах неможливо, тому пацієнтів довелося терміново вивезти в інші медзаклади області», – повідомив Москаль.

За його словами, людей частково перевезли в Новоайдарську районну лікарню, а також в Петрівку, Сєвєродонецьк та Лисичанськ. Військовослужбовців відправили у військовий госпіталь у Сватов.

«Кілька відділень лікарні продовжують приймати хворих – терапія функціонує в режимі денного стаціонару, а в хірургії проводять ургентні операції, проте для повноцінного лікування в пошкоджених корпусах необхідно провести ремонт», – повідомив Москаль.

13 лютого в результаті обстрілу Щастя загинули четверо мирних жителів, ще двоє людей загинули в Попасній вже 15 лютого, коли було оголошено про припинення вогню з опівночі за результатами мінських домовленостей.

XS
SM
MD
LG