Доступність посилання

ТОП новини

Під час перемир’я бойовики виконують свої тактичні завдання – Чумак


Віктор Чумак
Віктор Чумак

У сепаратистів є свої тактичні завдання військового характеру, які попри перемир’я, вони намагатимуться вирішити, заявив в ефірі Радіо Свобода народний депутат від «Блоку Петра Порошенка», офіцер запасу Віктор Чумак.

«Тактичні завдання – це ліквідувати дебальцевський плацдарм, якомога ближче підійти до Маріуполя, якомога далі відсунути лінію зіткнення в Луганській області. Ми бачимо, що зрив перемир’я відбувається не по всій лінії зіткнення. У цих людей є чіткі стратегічні завдання, щоб це перемир’я використати з певним зиском для себе», – сказав Віктор Чумак.

При цьому народний депутат переконаний, що Генеральний штаб розуміє складність ситуації навколо Дебальцева і вживає необхідних заходів для запобігання трагедії, подібної до іловайської.

«Я не вірю, що Генштаб, бачачи всю складність ситуації біля Дебальцева, не робив відповідних розрахунків і дій. Це було б безглуздо, це було б неправильно, це було б злочинно. Я не вірю в те, що після жорсткої критики, після повернення туди деяких генералів, генеральний штаб цього не бачить. Будемо сподіватися, що він бачить і ухвалює адекватні рішення», – зазначив Віктор Чумак.

За даними речника АТО Андрія Лисенка, протягом минулої доби в зоні проведення антитерористичної операції на сході України загинули п’ять українських військовослужбовців, ще 25 були поранені.

За його словами, попри оголошений у ніч на неділю режим припинення вогню, бойовики за добу обстріляли позиції сил АТО 129 разів, зокрема 88 разів – на Дебальцівському напрямку. Як заявив Лисенко, українські військові відкривали вогонь лише у відповідь.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують Київ у порушенні режиму тиші. Бойовики вимагають, щоб українські військові залишили Дебальцеве, стверджуючи, що це їхня територія.

Серед кроків, про які 12 лютого домовилися у Мінську – припинення вогню в Донбасі з 15 лютого, відведення важких озброєнь і створення зони безпеки.

XS
SM
MD
LG