Доступність посилання

ТОП новини

Путін відвідує Угорщину, очікувані теми – газ і санкції


Володимир Путін у Будапешті, 17 лютого 2015 року
Володимир Путін у Будапешті, 17 лютого 2015 року

Президент Росії Володимир Путін прибув у вівторок до Угорщини з візитом, головними темами якого, як вважають, будуть питання газу і санкцій.

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, відомий своєю однією з найбільш проросійських позицій у Європейському союзі, хоче укласти з Росією новий довгостроковий договір на постачання газу на гнучких умовах. Нині чинний збігає цього року.

Путін, зі свого боку, як вважають, домагатиметься від Орбана зриву нових санкцій Європейського союзу, які почали накладати після окупації і спроби анексії Росією українського Криму і час від часу посилюють через її агресію проти України на Донбасі. Угорщина дотепер підтримувала ці санкції, але щоразу наголошувала на їхньому негативному впливові і на ЄС.

У понеділок, напередодні прибуття Путіна, в Будапешті відбулася демонстрація протесту проти його візиту.

Нинішнє керівництво Угорщини, як і російське керівництво, правозахисники звинувачують, зокрема, у придушенні свободи засобів інформації і організацій громадянського суспільства, монополізації влади однією партією тощо. Зокрема, минулого року Орбан викликав хвилю критики, публічно заявивши, що хоче перетворити Угорщину на «неліберальну демократію» за зразком Росії і Туреччини.

XS
SM
MD
LG