Доступність посилання

ТОП новини

На Луганщині відбуваються бої біля Чорнухина і Троїцького – Москаль


Геннадій Москаль
Геннадій Москаль

У Луганській облдержадміністрації заявляють, що повного припинення вогню на Луганщині не відбулося, поблизу населених пунктів Чорнухине і Троїцьке точаться бої.

Як повідомляє прес-служба голови Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль, поблизу цих населених пунктів точаться активні бойові дії із застосуванням важкої артилерії, систем залпового вогню «Град», мінометів, танків.

«Відгомони канонади чути в Попасній, Новотошківці та інших населених пунктах уздовж автодороги Бахмутка. Повноцінний зв'язок із цими населеними пунктами наразі не вдалося відновити», – йдеться в повідомленні.

За словами Москаля, вівторок і ніч на середу на більшій частині Луганської області минули спокійно.

Водночас у штабі АТО повідомляють, що бойовики обстрілюють з «Градів» мирні населені пункти.

За даними штабу, з 17 на 18 лютого ситуація на Луганському напрямку залишається напруженою незважаючи на те, що вогневих нападів стало менше. Цієї ночі сепаратисти обстріляли підрозділи Збройних сил України вогнем з протитанкових керованих ракет поблизу населеного пункту Старий Айдар, а минулого дня цілеспрямовано обстріляли Новотошківку із реактивних систем залпового вогню «Град».

За умовами досягнених у Мінську минулого тижня чергових домовленостей, від 15 лютого мав настати режим припинення вогню. Порушення цього режиму відбуваються постійно, сторони звинувачують у цьому одна одну й заперечують свою вину.

XS
SM
MD
LG