Доступність посилання

ТОП новини

СБУ затримує на Харківщині диверсантів, яких організував кримінальник із Росії


Завдяки спецпідрозділові «Альфа» Служби безпеки України в місті Куп’янську Харківської області були затримані члени диверсійної групи, що планували проведення терористичних актів у Харкові, повідомив сьогодні журналістам у цьому місті начальник обласного головного управління СБУ Олександр Пивовар.

За його словами, організатором диверсійної групи виявився 25-річний чоловік, що спеціально переїхав до Куп’янська з Росії.

«Нами спочатку був виявлений росіянин, а потім його методи роботи. Останнім часом він жив у Куп’янському районі. Це особа з кримінальним минулим. Підбирав собі поплічників. Вони мали виконувати такі завдання: фіксація проходів військової техніки і військовослужбовців через Куп’янський район у зону АТО, їхню періодичність, маршрути, рух; це підбір осіб для можливої участі в бойових діях на боці угруповань «ЛНР» та «ДНР»; це підготовка типографської продукції. При цьому вони використовували суто кримінальні методи: вони грабували машини, грабували людей. Ця група поволі накопичувала зброю. Зброя до нас проникала із зони боїв», – розповів подробиці Олександр Пивовар.

Як повідомив прес-центр Служби безпеки України, співробітники СБУ в результаті спецоперації затримали організатора групи та двох мешканців Куп’янська. Під час обшуку в тимчасовому помешканні росіянина вилучено гранатомети РПГ-22 та РПГ-26, автомати Калашникова, пістолет Макарова з глушником, велику кількість набоїв, гранати Ф-1, РГД-5, прапори та емблеми т. зв. «республік» (які в Україні визнані терористичними угрупованнями), кастети.

Крім цього, у зловмисників вилучено речові докази скоєння численних крадіжок: реєстраційні документи на чужі автомобілі, особисті документи власників, планшети, ноутбуки, а також спеціальні технічні засоби таємного отримання інформації.

Наразі всі учасники групи затримані. Тривають невідкладні слідчі дії.

XS
SM
MD
LG