Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Лівії просить ООН скасувати ембарго на постачання зброї в країну


Фото ймовірних єгипетських християн, яких ведуть на страту
Фото ймовірних єгипетських християн, яких ведуть на страту

Міністерство закордонних справ Лівії звернулось до Ради безпеки ООН з проханням скасувати ембарго на постачання зброї, щоб влада могла боротися з бойовиками всередині країни.

Міністр закордонних справ Лівії Мухаммад ад-Дейрі заявив, що отримання зброї допоможе побороти загрози з боку бойовиків угруповання «Ісламська держава», що закріплюють свою присутність в Північній Африці. Мухаммад ад-Дейрі заявив також, що міжнародна спільнота «несе юридичну і моральну відповідальність за надання термінової технічної підтримки» для Лівії.

Побоювання влади країни щодо безпеки громадян викликало відео, на якому радикальне ісламістське угруповання «Ісламська держава» буцімто здійснило страту 21 єгипетського християнина, яких ісламісти захопили в Лівії.

Заклик колеги із Лівії підтримав міністр закордонних справ Єгипту Самех Шукрі. Він закликав міжнародне співтовариство до військово-морської блокади озброєння, яке потрапляє до Лівії поза контролем «законної влади».

З 2011 року, часу скинення диктатури Муаммара аль-Каддафі, Лівія перебуває в стані політичного хаосу: в країні практично немає сильної центральної влади, за частини держави воюють між собою збройні угруповання.

XS
SM
MD
LG