Доступність посилання

ТОП новини

Президент закликає США і ЄС до нових санкцій проти Росії, якщо ситуація не покращиться


Петро Порошенко і Джо Байден (архівне фото)
Петро Порошенко і Джо Байден (архівне фото)

Президент Петро Порошенко в телефонній розмові з віце-президентом США Джозефом Байденом наполіг: у разі, якщо ситуація не покращиться, США та ЄС мають запровадити подальші санкції проти Росії та вжити заходів для підсилення обороноздатності України.

Також Порошенко і Байден обговорили підготовку та координацію можливого розміщення миротворчої місії на Донбасі, повідомила прес-служба голови української держави.

Порошенко і Байден обговорили ситуацію, що склалась через численні порушення бойовиками на Донбасі режиму припинення вогню всупереч мінським домовленостям, мовиться в повідомленні.

Український керівник також наголосив, що всі військовополонені та незаконно затримані громадяни України мають бути звільнені, згідно з мінськими домовленостями.

На сайті Білого дому на цей час іще немає повідомлень про цю розмову.

США і низка інших країн, а також ЄС скоординовано наклали на Росію низку санкцій через її агресію проти України. Незважаючи на це, російські війська і підтримувані ними проросійські сепаратисти в частині сходу України продовжують обстріли українських позицій, таким чином порушуючи чергові мінські домовленості від 12 лютого, які вони підписали. Зокрема, вони змусили українські війська залишити Дебальцевський плацдарм, який, за домовленостями, має залишатися під контролем України.

XS
SM
MD
LG