Доступність посилання

ТОП новини

Moody’s знижує рейтинг Росії до «сміттєвого», прогноз негативний


Рейтингове агентство Moody’s стало другим із трьох провідних, яке знизило суверенний кредитний рейтинг Росії до так званого «сміттєвого», або спекулятивного рівня, і дало негативний прогноз.

Агентство знизило цей рейтинг із останньої інвестиційної сходинки, за його шкалою Baa3, до першої спекулятивної, Ba1, повідомило воно у п’ятницю, 20 лютого.

Так само агентство познижувало й деякі інші російські рейтинги, мовиться у прес-релізі.

Причиною такого рішення стало те, що продовження кризи в Україні й нещодавні удари, яких Росія зазнала від зниження цін на нафту і курсу рубля, на думку агентства, будуть далі підривати економічну силу Росії і перспективи економічного зростання на середньострокову перспективу.

Серед інших причин агентство називає ще малий, але дедалі більший ризик того, що відповідь міжнародної спільноти на кризу в Україні може спричинити рішення влади Росії, що прямо чи непрямо підірвуть вчасні виплати з обслуговування зовнішніх боргів.

Востаннє агентство Moody’s знижувало рейтинг Росії – тоді до останньої «передсміттєвої» позначки і з негативним прогнозом – 16 січня.

Інше рейтингове агентство Standard & Poor’s уже знизило рейтинг Росії до неінвестиційного спекулятивного рівня, теж із негативним прогнозом, 26 січня.

Третє з провідних рейтингових агентств, Fitch Ratings, від 9 січня наразі тримає рейтинг Росії на останній інвестиційній позначці з негативним прогнозом.

XS
SM
MD
LG