Доступність посилання

ТОП новини

У Сіднеї зібрали гроші для вдів військових та речі для дітей


Вдовам військових допоможуть українці з Сіднея
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:51 0:00

Вдовам військових допоможуть українці з Сіднея (відео)

1400 австралійських доларів пожертвували відвідувачі під час українського ярмарку у Сіднеї. 700 доларів зібрали у скриньку для пожертв, стільки ж надала українська асоціація жінок у Сіднеї. Усі кошти організатори Ірина Білик та Лілія Дутчак надішлють буковинським вдовам військових, які залишилися самі з малими дітьми.

Під час ярмарку також збирали одяг для дітей і вдів з Херсонщини. Їм організатори вже допомогли коштами із першого такого заходу у листопаді.

Як розповіла Радіо Свобода Ірина Білик, дитячих речей небайдужі принесли небагато. Більше було чоловічого одягу великих розмірів, хоча на сторінці ярмарку у Фейсбуку поширювали інформацію лише про збір дитячого. Чоловічі речі організатори передадуть іншим благодійним організаціям. А от необхідний малечі одяг придбають на зібрані гроші.

Окрім допомоги вдовам, на ярмарку учасники могли придбати українські товари та національну їжу. Серед відвідувачів були українці, австралійці, росіяни, казахи і навіть японці.

На першому українському ярмарку у Сіднеї організатори зібрали близько 700 австралійських доларів, які передали трьом вдовам із Херсонської області.

XS
SM
MD
LG